SOSYAL YAŞANTIM
Bir araştırma sosyal yönleri zengin olan kişilerin mutlu olduğunu göstermiş. Çok yoğun bir sosyal yaşamım süresince umudumu ve heyecanımı hiç kaybetmedim, hep mutlu oldum.
Sosyal yaşantım İş hayatımdan hep daha karışık oldu. Bunların yanında yanında hep ülke sorunları ile uğraşıyordum; ülke sorunlarına ve sosyal konulara çok zaman ayırdım. Şöyle ki:
-
1965: “ Atatürk İlkeleri Işığında Kalkınma” kitabımı yazdım. Basımı için, Cagaloğlu’na birkaç yayın kurumu ile temasımda, “Macera romanı mı?, aşk romanı mı?, polisiye mi? gibi sorularla karşılaştım. Kitabımın adın açıklayınca kabul edilmedi; ilk şoku yaşamıştım, onuruma dokundu, heyecanımı kaybettim. Daha fazla araştırma yapmadan kitabımı rafa kaldırdım.
-
1966: Eğitim Seferberliği projesi hazırladım ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdim. Olumlu ve övgü dolu bir yanıt almıştım, halen saklarım. Fakat arkası çıkmayınca dönemin Milli Eğitim Bakanı Ahmet Tahtakılıç’a çıktım, Oda bana bir nevi güvence verdi, fakat yine arkası çıkmadı. Bir arkadaşımın bana, “sen boşuna uğraşıyorsun, kimse eğitilmiş kitle istemez” dedi, konu kapandı.
-
1968: İktisadi Kalkınma Vakfı toplantılarına katılıyor, AET (Avupra Ekeonomik Topluluğu, bugünkü adıyla Avrupa Birliği) ile ilgili bir vakfın yayınlarını izliyordum. Ülkemizin kalkınması için model olabilir mi düşüncesi ile İsrail ve Japon ekonomik modellerini araştırmaya karar verdim. Bu ülkelerin elçilikleri ile yazışmalar yaptım, ön çalışmalar sonunda konunun beni aştığının farkına vararak devam etmedim.
-
1979: Fındıklı Rotary kulübüne üye oldum. 1997 yılına kadar, 19 sene ve takriben 6-7 bin saat hizmet ettim.
-
1988-89 dönemi Fındıklı Rotary kulübü başkanı olarak, kurduğum komitelerle, toplum, dış ilişkiler ve kulüp hizmetlerinde çeşitli projeleri yönettim. Sonra Guvernörlük bünyesinde bazı görevler üstlendim.
-
“Sanatsal Hizmetler Komite” başkanı olarak 6 sene üst üste hizmet yaptım. Adnan Saygun, Cevat Memduh Altar, Hikmet Şimşek, Aydın Gün, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündüz Gökçe, Yıldız Kenter gibi sanatkarların katılımıyla, birçok sanat toplantılarını, konferanslar başarı ile gerçekleştirdim..
-
Toplum Hizmetleri Avenü başkanı olarak, “Okuma yazma seferberliği” organize ettim. “Sevgi, Hoşgörü ve Güler Yüz Projesi” yarattım.
-
1990: Aydın Gün tarafından kurulmuş ve çağdaşlaşma gereği olarak çok sesli müziğin tanıtılması, yaygınlaştırılması ve geniş halk kitlelerine ulaştırılması amacı ile etkinliklerde bulunulması amacıyla kurulan “Cemal Reşit Rey Müzik Dostları Derneği” ne katıldım.
-
1992: Türkiye Yöneticiler Vakfı’na üye oldum. “Türkiye’nin bugünkü ekonomik problemleri ve bunlardan çıkış yolları” konulu panellere ve araştırmalara katıldım.
-
1993: Yakın dostum Prof. Cevat Memduh Altar’ın çok sesli çağdaş Türk müziğinin geliştirilmesinin genç kuşaklar için hayati önemini vurgulaması bizlere güç ve hedef vermişti. Cevat Memduh Altar, Prof. Dr Gündüz Gökçe, Aydın Gün ve Prof. Hikmet Şimsek katılımı ile “Sanat Kabiliyeti Olan Gençleri Topluma Kazandırma Vakfı’nı” kurdum.
1994: Sivil Toplum Kuruluşlarının birliğinin sağlanması ile toplumsal dayanışma yaratılmasını düşünmeye başladım. Sivil toplum örgütleri arasına güç birliği oluşturarak, ”Ülkemizi Atatürk’lü günlerdeki, coşkulu, kararlı ve inançlı kimliğine kavuşturmak amacıyla” Ulusal Dayanışma Derneği” adı ile bir dernek kurdum.